Zihninizi açacak ve sizi başka dünyalara götürecek 12 harika bilim kitabı okumanız için hazır
Pisikoloji, beyin ve nöroloji, uzay, fizik, evrim, insanlık tarihi, antropoloji, zaman yolculuğu gibi bilim dallarını anlatan en harikave önerile, bilgi verici, aydınlatıcı popüler bilim kitaplarından 10 tanesi okumanız için hazır. En iyi okuması gereken bilim kitapları
Ufkumuzu genişletmek ve zihinsel aydınlanmak; dogmalarımızdan kurtulmak için yapmamız gereken ilk şey belki de okumak, hem d eçok okumak olmalı. Okudukça, yaşamı ve kendimizi; evreni; birbirimizi, bir diğerini daha iyi anlayacağız. Yaşam içindeki kavgaların neredeyse hepsi yaşamı okuyamadığımz için değil mi?
Şimdi hazırladığım bilim kitapları listeme bakalım
James Gleick, Zaman Yolculuğu
Kim zamanda yolculuk yapmak ister? Eğer öyle bir niyetin varsa bu kitabı okumalısın. Felsefede, edebiyatta, sinemada tabii ki bilimde zaman yolculuğuna harika bir giriş bu kitapta. Kitap sizi fazla bilimle boğmayacak sade bir anlatıma sahip.
David Eagleman, Incognito Beynin Gizli Hayatı
Bu kitapta, bizi yöneten acaba beynimiz mi? İçimzideki gizli “ben” ortaya çıkıyor. Kendimize ne kadar hakimiz? gibi dorulara cevap veriyor. İnsanı yöneten ve yönlemdiren gizli güç nerede? Beyin ve zihin hakkında yazılmış en çarpıcı kitaplardan biri.
Jim Al-Khalili Kuantum Sınırında Yaşam
Yazarlar bu kitapta bize yaklaşan kuantum biyolojisi bilimi devrinden bahsediyor. Vücudumuzda, bitkilerde, diğer canllarda hatta bilincimiizn ve sinir sistemimizin oluşmasında kuantum etkilerini yalın ve etkleyici bi rşekilde alatıyor. Özellikle ilaçların ve vucudumuzdaki enzimlerin çalışma şekline hayran kalacaksınız.
Amir D. Aczel Uranyum Savaşları
Amir D. Aczel, Nükleer Çağı Başlatan Bilimsel Rekabet. Uranyumun keşfedilmesi, radyo aktivite ve nükller enerjinin bulunması, Hiroşima ve Nagasaki’ye ABD tarafından atılan ilk atom bombasına ve dünyanın geleceğine dair harika bir kitap.
Christopher Chabris, Görünmez Goril
Sezgilerimiz Bizi Nasıl Yanıltır? Acaba dünyayı gözümüzün gördüğü gibi doğrudan mı algılarız? Yanılma payımız var mıdır? Beynimiz bize nasıl oyunlar onar. 90’lı yılların sonunda yapılan ünlü Görünmez Goril deneyleri bu kitapta. Sezgilerimize güvenilmez.
Michio Kaku Geleceğin Fiziği
Belgesellerden aşina olduğumuz fizik profesörü Kaku, bu kitabında gelecekte kullanılması muhtemel teknolojiler ve insanlığın gelişimi hakkında harika bilgiler veriyor. Ekonomi ve sermayeden yıldızlara uzanan bir yolculuğa hazır mısınız?
John Gribbin Çoklu Evrenler
Gribbin bu kitabında kuantum fiziğinin ve belirsizlik ilkesinin tuhaflıklarından biri olan çoklu evrenler teorisini anlatıyor. Okuması çok keyifli yalın anlatım asahip kitap bu konuyu çok iyi bir şekilde açıklıyor. Kuantum dalga fonksiyonu, seçimlerimiz ve olasılıkların paralel evrenine hoş geldiniz.
Richard M. Restak Akıl
Akıl, bilinç ve beden hakkında merak edilenlerin yalın bir şekilde anlatıldığı bir kitap. Kitapdan bazı başlıklar: Bedenimiz olmadan bir aklımız olabilir mi? İnsan beynini özel kılan nedir? Akıl oyunlar oynar m ı? Aşk denen şey nedir? Öfkelendiğimizde ne olur?
Robert Winston Tanrı’nın Öyküsü
Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrıyı Yarattı? Uzun ada sahip bu kitapta yazar inançların oluşumunu, uygarlıkların ilkel zamanlardan itibaren kabullendikleri inançları, ayinleri, törenleri arkeolojik kalıntılar ışığında inceliyor.
Yorumlar