Kitaptaki temel konular. Popüler bilim okuru belki daha yeni kitaplar okumak istese de benim için hâlâ alanında yazılmış en iyi kitaplardan biri.
Saklı Gerçeklik Kitap Konusu Özeti İncelemesi. Brian Greene’in benim üçlü olarak nitelendirdiğim kitaplarının on kitabı. 2012 yılında yyaımlanan kitap, popüler bilim kitaplığımın en sevdiğim kitaplarıdan. Tabii ki 2012 yılı kuantum fiziği için dönüm noktası oldu. Higgs Bozonu keşfedildi daha sonraki yıllarda kütle çekim dalgalarının keşfi geldi. Fakat kitap günümüzde de en azından 20’li yıllarda da temel kaynak olarak kalacak gibi. Zaten gelişmeleri takip eden okur eksiklikleri tammalayacaktır.
Kitaplar özgürlüktür. Yaşamı ve evreni yalnızca bilgi ile anlayabiliriz. Yoksa binlerce yılllık kavgalarımıza devam ederek, biyolojik bedenimizin et yığını içinde hapsolmaya devam ederiz. Daha çok kitap için site menüsüne bakabilirsiniz. orum yazmayı unutmayın.
Saklı Gerçeklik Kitap Konusu Özeti İncelemesi
Paralel evrenler ve evrenin gerçekliği özellikle sicim kuramı, M Kuramı gibi temel bilgiler eşliğinde okura sunuluyor. Evrenin yapısı ve oluşumu, evren çeşitleri özellikle çoklu evrenlerin olasılığı ele alınıyor. Erenin hacmi ve evrenin kenar fiziği, açık ve kapalı sicimler, Plank ölçeğindeki bütün atomların temeli olan sicimler ve bu çlçekteki iç içe geçmiş 11 boyut gibi ilginç konular da var.
Süpersimetri, Higgs fiziği, kütle çekimi, evrenin hologram yapısı ve gerçeklik de diğer konulardan. Özellikle evren simülasyon yani bilgisayar benzetimi olabilir mi? Sorusunun da cevabı aranıyor. Daha çok evrenin yapısı ve Planc ölçeğindeki fizik konu ediliyor.
- Şişme çoklu evrenler
- Kapitone çoklu evrenler
- Manzara çoklu evren
- Döngüsel çoklu evren
- Kuantum çoklu evrenleri
- Sonsuzluk
- M Kuramı
- Scim Kuramı
- Calabi Yau evrenleri
- Kara delikler
- Kaluza Klein kuramı
Kitaptaki temel konular. Popüler bilim okuru belki daha yeni kitaplar okumak istese de benim için hâlâ alanında yazılmış en iyi kitaplardan biri. Özellikle evrenin yapısı, ek boyutlar, sicim kuramı ve süpersimetri gibi hem parçacık fizğinin hem astrofiziğin keşfedilmeyi bekleyen konuları hakkında akıcı bilgiye sahip olmak ayrıcalık olmalı. Yukarıda bahsettiğim üç kitap her ne kadar ilk kitap 1999 da yayımlanmış olsa da temel olarak oldukça sağlam ve günümüzde de geçerli bilgiler veriyor. Popüler bilim okumalarına bu üç kitap ile başlamıştım. İlk okuduğum popüler bilim kitabı Evrenin Dokusu kitabıydı.
- Baskı: 454 sayfa
- Okuma süresi: 18 saat
- Yayıncı: TÜBİTAK
Yorumlar